SAVOIR-FAIRE

Тайната на истински хубавото вино е въпрос на баланс. Балансът е естествено състояние, което може да се постигне само в лозето, а не във винарната. За да звучат нашите вина истински, ние минимално се намесваме в естествения ход на природата.

Гроздето се бере много рано сутринта, за да се достави до винарната още докато е хладно. При нас гроздето се бере изцяло на ръка и не се използват никакви машини или комбайни, които са подходящи най-вече за масови вина. Още в лозето се избират най-здравите и узрели гроздове – и ако е нужно процесът се повтаря след няколко дни, за да могат останалите гроздове да узреят напълно. Всички грозда се поставят в малки касетки и така плодът достига винарната в непокътнатнато състояние.

Когато пристигнат във винарната, гроздата незабавно се поставят на сортировъчна маса и деликатно се отделят от чепките (които съдържат нежелани груби танини). За да сме сигурни, че всички зърна грозде, които влизат в състава на бъдещото вино са напълно узрели и здрави, ние ги избираме отново ръчно на втора сортировъчна маса.

В танковете за ферментация влиза единствено тройно подбрано грозде – основата за най-качественото вино.

Web Designeren