Серия 'Z'

Комплексни и прелъстително богати вина с минерален финес

‘Z’ ШАРДОНЕ

2015

на лозето: село Славянци, лозе Куш Балар
100% Шардоне от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето се охлажда до 10˚C - 12˚C. Ферментацията на 85 процента от гроздовата мъст е в нови френски дъбови бъчви, а на останалата част — при ниска температура в съдове от неръждаема стомана, придавайки на виното ново измерение на комплексност. Шардонето не преминава малолактична ферментация, което оставя голям потенциал от киселинна запасеност при отлежаване. След отлежаване от 10 месеца в нови френски барици, виното се асемблира и бутилира.

Aлкохол: 13.5%
TA: 5.87 g/l
pH: 3.4
Захар: сухо вино

в чашата: Прелива от аромати на ябълка, пъпеш, грейпфрут и деликатен бял шоколад. Акцентите на тост с масло и печени бадеми бавно се разгръщат в пикантния вкус. Интензивно и безкрайно вкусно, Шардоне 'Z' глези с финеса, получен от отлежаване във френски дъбови бъчви и минералните нотки, които напомнят по-хладен климат. Невероятно съчетание на богатство от аромати и вкусове съчетани с елегантност и свежест. Ще продължи да старее красиво до 2022.

Златен медал от Mundus Vini Germany 2017.

препоръчително отлежаване: 4-8 години

‘Z’ РОЗÉ КАБЕРНЕ ФРАН

2016

на лозето: село Славянци, лозе Орешака
100% Каберне Фран от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси. Гроздето от сорта Каберне Фран е брано при оптимална зрялост специално подбрана за производство на розé.

в избата: Ферментация при ниска температура в съдове от неръждаема стомана.

Алкохол: 13.5%
TA: 5.9 g/l
pH: 3.3
Захар: сухо вино

в чашата: Невероятен нежен цвят, напомнящ узряла праскова под топло южно слънце. Фокусирано и стегнато, с аромати на свежа ягода, билки и подправки. Дългият финал отеква с нюанси на вишна, щипка тютюн и закачливата пикантност на пипер.

препоръчително отлежаване: 0-4 години

‘Z’ КАБЕРНЕ ФРАН

2014

на лозето: село Славянци, лозе Орешака
100% Каберне Фран от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Ферментация в съдове от неръждаема стомана и пост-ферментационна масерация. Част от виното отлежава във френски дъбови бъчви за 10 месеца, след това се асемблира и бутилира.

Алкохол: 13.5%
TA: 5.1 g/l
pH: 3.43
Захар: сухо вино

в чашата: Комплексно и елегантно, с аромати на черни боровинки, зрели сливи, тютюн и кедър. Кадифен вкус, прекрасно балансиран от плодовото начало до пикантния финал. Характерът на виното се разгръща на слоеве, отначало с червени плодове, а по-късно с комплексни нюанси на червена чушка, земя и кремък. Нотки на тютюн и препечено кафе отекват в дългия финал, като плодовата прецизност и обемната структура правят виното истинско удоволствие за пиене.

препоръчително отлежаване: 2-5 години

‘Z’ ПИНО НОАР

2015

на лозето: село Славянци, лозе Дермен
100% Пино Ноар от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето е брано при оптимална зрялост — изключително важна за този благороден сорт. Студена масерация при 8˚C за 5-6 дни, ферментация в съдове от неръждаема стомана и пост-ферментационна масерация. Виното отлежава във френски дъбови бъчви 12 месеца, след това се блендира и бутилира. Бутилково отлежаване 9 месеца в температурно контролирана изба преди да бъде представено на пазара.

Алкохол: 13.5%
TA: 4.9 g/l
pH: 3.60
Захар: сухо вино

в чашата: Върхът на всички вина от Пино Ноар от нашата винарна, ръчно правено на всяка стъпка, прелъстително с богатство от аромати и финес. Пълното тяло на виното бавно се разгръща върху основа от зрели малини, черни вишни, сливи и нежни нотки на анасон. Ултра-фините танини дават структура, а финалът е дълъг с нюанси на кедър, еспресо и характерните минерални нотки.

препоръчително отлежаване: 3-10 години

Web Designeren