МИСКЕТ

2016

на лозето: село Чубра, лозе Сарахана и Яла Дере
100% Мискет от най-известния тероар за този вид грозде. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето се охлажда до 10˚C - 12˚C и след това ферментира при ниска температура в съдове от неръждаема стомана. Мискетът притежава много нежни аромати и ние полагаме големи грижи да предадем прецизно оригиналната ароматична структура във виното.

Алкохол: 12.8%
TA: 5.9 g/l
pH: 3.25
Захар: сухо вино

в чашата: Ароматен и в същото време деликатен, Мискетът ви грабва с нотки на бели цветове, зелена ябълка и кора от портокал. Изключително фината структура на виното изпълва устата с уникални нюанси на слама, дим и подправки. Завършва с невероятен минерален финес и хрупкава сухота, които отлично се съчетават с морска храна.

препоръчително отлежаване: 1-4 години

Web Designeren