Серия Зеланос

Елегантни вина с неподправена чистота

СОВИНЬОН БЛАН

2016

на лозето: село Славянци, лозе Баш Колиба
100% Совиньон Блан от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде при две различни нива на зрялост; ръчно сортиране на сортировъчни маси

в избата: Гроздето се охлажда и след това бавно ферментира в съдове от неръждаема стомана при ниска температура, за да се запази деликатната му свежест. След кратък престой върху утайките, които придават комплексност и обем, виното е готово за бутилиране.

Алкохол: 13.5%
TA: 5.7 g/l
pH: 3.2
Захар: сухо вино

в чашата: Носът на виното е сдържано ароматен, в типичен европейски стил, с нотки на слама, зрял грейпфрут и зелена ябълка. Плодовите нотки продължават във вкуса, допълнени с пикантни акценти на дим и праскова. Финалът е дълъг, с характерна елегантност и точния баланс, за да изпълни устата със запомняща се свежест. Прекрасно се съчетава с морска храна, зелена салата или меки сирена.

препоръчително отлежаване: 0-4 години

ПИНО ГРИ

2015

на лозето: село Славянци, лозе Баш Колиба
100% Пино Гри от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси. Лозето Баш Колиба е изградено от две части — едната е с по-тежки и плътни почви, придаващи плътност на виното; другата част е по-лека, придаваща ефирност и деликатни нотки

в избата: Гроздето се охлажда и след това ферментира в съдове от неръждаема стомана при температура 14˚C - 16˚C с различни видове дрожди, за да се разкрие пълната палитра от сортови характеристики. След два месеца престой върху утайките, които придават комплексност и обем, виното е готово за бутилиране.

Алкохол: 13.2%
TA: 5.8 g/l
pH: 3.2
Захар: сухо вино

в чашата: Живата свежест на това бяло вино буквално му дава криле, като изпълва устата с аромати на портокалови корички, жълти сливи и бадеми. Характерната за сорта пикантност нежно глези небцето, докато нюанси на подправки и розов грейпфрут допълват сочния финал. Образец на елегантност съчетана с безкраен послевкус.

Златен медал от Мундус Вини Германия 2017.

препоръчително отлежаване: 0-3 години

РОЗÉ ОТ ПИНО НОАР

2016

на лозето: село Славянци, лозе Дермен
100% Пино Ноар от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето от сорта Пино Ноар е брано при оптимална зрялост специално подбрана за производство на розé. Ферментация при температура 14˚C - 16˚C в съдове от неръждаема стомана.

Алкохол: 13.5%
TA: 5.8 g/l
pH: 3.3
Захар: сухо вино

в чашата: Деликатен и много красив цвят, свеж нос с нюанси на диви ягоди и кора от грейпфрут, заедно с вишни и подправки. Стегнато и живо, виното ви обгръща с вкусови аромати напомнящи планински ручей и лайм, които бавно се разгръщат върху елегантната структура. Пикантен джинджифил и димни нотки придават блясък на дългия финал.

препоръчително отлежаване: Най-добре да се пие младо: 0-2 години

ШАРДОНЕ

2014

на лозето: село Славянци, лозе Куш Балар
100% Шардоне от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето се охлажда до 10˚C - 12˚C и след това ферментира при ниска температура в съдове от неръждаема стомана. Част от Шардонето отлежава за кратко във френски дъбови бъчви, за да се добави усещане за дълбочина и комплексност.

Aлкохол: 13.7%
TA: 5.7 g/l
pH: 3.47
Захар: сухо вино

в чашата: Деликатно фокусирани аромати на цитрус и ананас. Вкусът е нежен, с нюанси на праскова, кора от грейпфрут, нектарина и тофи. Чисто и елегантно Шардоне със сочен многопластов финал и дълги минерални и опушени нотки.

препоръчително отлежаване: 2-5 години

МИСКЕТ

2016

на лозето: село Чубра, лозе Сарахана и Яла Дере
100% Мискет от най-известния тероар за този вид грозде. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето се охлажда до 10˚C - 12˚C и след това ферментира при ниска температура в съдове от неръждаема стомана. Мискетът притежава много нежни аромати и ние полагаме големи грижи да предадем прецизно оригиналната ароматична структура във виното.

Алкохол: 12.8%
TA: 5.9 g/l
pH: 3.25
Захар: сухо вино

в чашата: Ароматен и в същото време деликатен, Мискетът ви грабва с нотки на бели цветове, зелена ябълка и кора от портокал. Изключително фината структура на виното изпълва устата с уникални нюанси на слама, дим и подправки. Завършва с невероятен минерален финес и хрупкава сухота, които отлично се съчетават с морска храна.

препоръчително отлежаване: 1-4 години

СИРА

2015

на лозето: село Славянци, лозе Орешака
100% Сира от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Студена масерация и ферментация в съдове от неръждаема стомана. След достатъчен престой с твърдите части (ципите на гроздето), от които се извличат важните за структурата на виното танини, една трета от виното отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви за допълнителна дълбочина и комплексност.

Алкохол: 13.5%
TA: 5.2 g/l
pH: 3.45
Захар: сухо вино

в чашата: Жива деликатна плодова свежест, почти невероятна за Сира. Красиво балансирана, изпълнена с аромати на зрели сливи, подправки и леко загатната ванилия. Плодовите аромати са балансирани от супер-нежни танини. Нотки на минералност и земя отекват в дългия сочен финал.

препоръчително отлежаване: 2-4 години

ПИНО НОАР

2015

на лозето: село Славянци, лозе Дермен
100% Пино Ноар от едно единствено лозе. Ръчно брано грозде в малки касетки; ръчно сортиране на сортировъчни маси.

в избата: Гроздето е брано при оптимална зрялост — изключително важна за този благороден сорт. Ферментация в съдове от неръждаема стомана и пост-ферментационна масерация. Тридесет процента от виното отлежава във френски дъбови бъчви за 10 месеца, след това се блендира и бутилира.

Алкохол: 13.5%
TA: 4.9 g/l
pH: 3.7
Захар: сухо вино

в чашата: Сдържана елегантност. Аромати на виолетки и зрели вишни, дим и сушени билки. Деликатно тяло с фини танини и пикантна дължина, като финалът предлага интензивни усещания за вишни, минерални нотки и нежно загатнат кедър.

препоръчително отлежаване: 1-4 години

Web Designeren